Vraćen u Šibenik: Ovo je automobil kojim je Bosna mamila Dražena Petrovića

Prvi automobil Dražena Petrovića, bijeli golf jedinica iz 1983. godine, vratio se u Šibenik.

Iako u voznom stanju u Šibenik ga je dopremila vučna služba i “parkirala” ispred stana u Preradovićevoj ulici, ispod Draženovog koša i tamošnjeg grafita posvećenom košarkaškom velikanu.

– Golf je još jedan eksponat Draženove šibenske priče i vjerujemo da će biti puno onih koji će dolaziti u Preradovićevu ulicu kako bi se fotografirali s njim. Bilo je nekih prijedloga da se postavi ispred zagrebačkog muzeja, ali ne, njemu je mjesto ovdje, u Šibenku – kazala nam je Draženova majka za Šibenskiportal.rtl.hr.

Taj je golf, kaže, onaj koji su ljudi iz Bosne namijenili Draženu, kao dio transfera.

Te 1983. godine Dražen Petrović je praktički sve dogovorio s KK Bosnom. Čekalo se samo da završi finale prvenstva Jugoslavije između Draženove Šibenke i Bosne i Petrović je trebao krenuti put Sarajeva. Kako bi dokazao da misli ozbiljno, šef Bosne Stjepan Grubnić poslao mu je bijeli TAS-ov golf jedinicu i sve je bilo spremno za njegov prelazak u Sarajevo.

No, onda se dogodila “ona” utakmica u kojoj je Šibenka slavila 83:82 protiv Bosne i osvojila naslov prvaka. Dražen je postigao 40 poena (bez trice, koja još nije bila uvedena), uključujući dva odlučujuća slobodna bacanja, i velika fešta mogla je početi. No, Bosna se žalila da je zadnji prekršaj, iz kojeg je Dražen pogodio slobodna bacanja, dosuđen nakon isteka vremena. Savez je utakmicu poništio i naložio da se igra majstorica u Novom Sadu, na što Šibenka nije pristala i na utakmicu nikad nije otputovala.

Naslov je dodijeljen Bosni za zelenim stolom i Dražen nije mogao otići u Bosnu. Draženov otac Jole došao je u Sarajevo platiti golfa i Dražen je završio u Ciboni.

Izvor: Faktor
Back to top button